Bireysel Terapi
Bireysel terapi ya da diğer adıyla bireysel psikoterapi/terapi, danışanın psikolog/terapist ile birlikte yüz yüze/online ve birebir olarak çalışmasıdır. Bireysel terapide amaç danışanın bedensel duygusal, düşünsel, davranışsal olarak uyumsuz gördüğü veya hissettiği yönlerinin azaltılması ya da tamamen ortadan kaldırılmasıdır. Konya Moral Psikolojide bireysel terapi için gerekli eğitimleri alarak bu eğitimleri tamamlamış ruh sağlığı profesyonelleri eşliğinde, duygularınızı, düşüncelerinizi, hayata baktığımız pencereyi, kendiniz ve diğerleri ile ilgili kalıplaşmış inançlarınızı, tutumlarınızı ki günlük yaşamda sizin bile farkına varamadığınız bilinçdışı güçlerinizi fark etmenizi sağlayan bazen sancılı, bazen heyecanlı bir keşif süreci tedavi edici bir şekilde yönetilmektedir. Bu keşif sürecinin olmazsa olmaz en önemli sonucu ise yaşadığınız zorluklara/problemlere karşı iç görü/farkındalık kazanmanız, düşünce, davranış ve duygularınızda değişiklik meydana getirmeniz ve bu değişiklikleri hayata, yaşamınıza geçirebilmek için ihtiyacınız olan motivasyonu/gücü ve değişim için içsel dinamiklerinizi belirlemektir.
Bu süreç zannedildiği kadar kolay ve rahat bir yolculuk değildir. Süreçte Konya ve diğer illerden danışanlarımız ile zaman zaman zorluklar yaşayacağınız, kaygılanacağınız ama sonunda daha iyi hissetmenizi sağlayacak olan bu yolculukta bireysel terapistiniz sizin çizdiğiniz yolda size eşlik etmektedir.
Ancak unutmamalısınız ki hiçbir bireysel terapistin elinde sihirli değnek olamadığı gibi hiçbir psikolog da Tanrısal güçlere sahip değildir. Hem terapistin hem de danışanın emek harcayarak davranış ve tutum değişikliği sağladığı, problemlerin kaynağını ve çözüm yollarını bulduğu ve bunu danışanın hayatına adapte ettiği terapi süreci sorumluluk ve kararlılık gerektirmektedir.
Moral Psikoloji olarak sorumluluğumuzun farkında olarak Konya ve diğer illerden (yüzyüze/online) siz danışanlarımızla terapi yolculuğuna çıkmak için kendimizi sürekli olarak geliştirmeye devam etmekteyiz.
Çalışma Alanlarımız
* Duygusal, davranışsal sorunlar
* Kişilerarası iletişim problemleri
* Etkili problem çözme
* Depresyon
* Takıntılar ve tekrarlar (Obsesif Kompulsif Bozukluk)
* Travma sonrası stres bozukluğu (Korku, Yas, Mağdur, Travmatik Yaşantılar)
* Panik bozukluk
* Fobiler (Sosyal, Agorafobi, Özgül)
* Kaygı bozuklukları
* Öfke yönetimi
* Sınav kaygısı
* Stresle başa çıkma
* Uyku bozuklukları …